top of page

"Життєстійкість і безпека" - третій випуск періодичного видання "Dignitas" Факультету суспільних наук УКУ

Темою третього випуску періодичного видання Факультету суспільних наук УКУ "Dignitas" є життєстійкість і безпека - аспекти, без яких неможливе майбутнє України.

Життєстійкість - це компонент боротьби, віри, мужності, солідарності, адаптації й винахідливості українців.

Безпека - гарант тривалості українського суспільства.


У новому випуску зібрані роздуми зрілих дослідників у поєднанні із напрацюваннями студентів Факультету суспільних наук.


Перший блоці видання над феноменом життєстійкості розмірковують асоційовані дослідники Міжнародного інституту етики і проблем сучасності (IIECI), підсумовуючи результати своїх річних досліджень в рамках індивідуальних дослідницьких грантів від IIECI.


У другому, "безпековому", блоці студенти-бакалаври ФСН презентують свої командні напрацювання. В основі цих текстів - матеріали, які були представлені на Форумі цілісного людського розвитку 2024 в рамках панелі “Ключові елементи безпеки у повоєнній Україні та світі”. Студенти програм “Етика-політика-економіка”, “Соціологія” і “Право” розглядали питання безпеки на прикладних кейсах: блокуванні українського кордону польськими фермерами, міграції та аналізі верховенства права.


Випуск “Життєдіяльність та безпека” продовжує та розвиває теми, концепції, інтуїції та аналітику попередніх двох номерів “Dignitas”, присвячених “Екосистемі солідарності” та “Спільному договору”.


Новий "Dignitas" можна знайти тут.


Приємного читання!

Comments


bottom of page